Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 01/06/2020

Ξεκινήστε εδώ

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 01/06/2020

Αγαπητοί γονείς,

Με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, με βάση τα δεδομένα που ισχύουν έως σήμερα.

Ως προς το Πρόγραμμα
Από την 1η Ιουνίου έως την 26η Ιουνίου 2020 όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο, κανονικά.
Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2, Δ1, Δ2 και ΣΤ1, Στ2 θα προσέρχονται στο Σχολείο καθημερινά.
Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Ε1 και Ε2 θα χωριστούν σε δύο υποτμήματα (Α & Β). Την πρώτη εβδομάδα το υποτμήμα Α θα προσέλθει στο σχολείο τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, ενώ το υποτμήμα Β θα προσέλθει Τρίτη-Πέμπτη.
Το πρόγραμμα θα ξεκινά με την υποδοχή των μαθητών/τριών 08:00΄ με 08:15΄ και για όλο το σχολείο η λήξη των μαθημάτων θα γίνεται στις 13:15΄. Οι διδακτικές ώρες κάθε ημέρα θα είναι έξι (6) και θα έχουμε τρία (3) διαλείμματα.
Στα διαλείμματα οι μαθητές/τριες θα καθοδηγούνται και θα εποπτεύονται από τους/τις εκπαιδευτικούς σε διαφορετικούς χώρους ανάλογα με το τμήμα τους. Η έξοδος από τις αίθουσες διδασκαλίας θα γίνεται με μέριμνα των διδασκόντων, οργανωμένα, ανά τμήμα. Αντίστοιχα, στην αποχώρηση των μαθητών/τριών από το σχολείο, θα υπάρχει η απαιτούμενη μέριμνα.

Ως προς τους κανόνες υγιεινής & την ασφάλεια
Κατά την πρωινή προσέλευση θα υπάρχει μία είσοδος από την κεντρική είσοδο του σχολείου στη Σπύρου Μερκούρη 20 από όπου θα εισέρχονται οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων.
Οι γονείς των μαθητών/τριών αφού παραδώσουν τα παιδιά τους στους εκπαιδευτικούς που θα βρίσκονται στην πρώτη είσοδο του σχολείου επί της Σπύρου Μερκούρη 20 θα αποχωρούν, γιατί δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ να κυκλοφορούν στον χώρο του Σχολείου.
Το μεσημέρι επίσης θα περιμένουν για την παραλαβή των μαθητών/τριων στις δύο (2) εξόδους του Σχολείου: μια έξοδος θα είναι στη Σπύρου Μερκούρη 20 για τους/τις μαθητές/τριες των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων και η δεύτερη έξοδος στην Πρατίνου 19 για τους/τις μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.
Όλοι οι προσερχόμενοι/ες μαθητές/τριες θα κατευθύνονται στα τμήματά τους, όπου θα βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν την πρώτη ώρα στο συγκεκριμένο τμήμα και αφού απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό θα κάθονται στα θρανία τους τηρώντας τις αποστάσεις.
Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, θα υπάρχουν αντισηπτικά, ώστε οι μαθητές/τριες να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Οι τάξεις θα αερίζονται και οι μαθητές/τριες θα κάθονται σε θρανία, τα οποία θα είναι τοποθετημένα με τον κατάλληλο προσανατολισμό, ώστε να διασφαλίζεται η αναγκαία απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική τόσο για τους μαθητές/τριες όσο και για τους εργαζόμενους στον χώρο του σχολείου. Οι αίθουσες διδασκαλίας θα καθαρίζονται σχολαστικά σε τακτά διαστήματα από την καθαρίστρια του σχολείου. Θα υπενθυμίζεται καθημερινά το πλαίσιο υγιεινής στους/στις μαθητές/τριες. Σε κάθε τουαλέτα θα υπάρχουν υγρά σαπούνια καθαρισμού και χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης, όπως και αναρτημένες σαφείς οδηγίες για τον τρόπο ορθού καθαρισμού των χεριών.

Παρακαλούμε να φροντίσετε, ώστε οι μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους κολατσιό, μπουκάλι με νερό και να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα ατομικά μέτρα υγιεινής.
Θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέο δεδομένο.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Η Διευθύντρια του σχολείου

Μαρκογιαννάκη Αικατερίνη