Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Επαναχρησιμοποίηση διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021

Ξεκινήστε εδώ

Επαναχρησιμοποίηση διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021

Αγαπητοί γονείς,

σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ.31/30040/Δ1/28-02-2020 (ΑΔΑ 6ΡΤ146ΜΤΛΗ-5Α1) Υπουργική Απόφαση τα διδακτικά βιβλία του συνημμένου παραρτήματος είναι δυνατό είτε να ανακυκλώνονται είτε να επαναχρησιμοποιούνται ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παραδίδονται.

Σας ενημερώνουμε ότι :

1. τα βιβλία του παραρτήματος θα επαναχρησιμοποιηθούν και θα πρέπει να επιστραφούν στη σχολική μονάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με τη λήξη του σχολικού έτους 2019-2020 και πριν τις θερινές διακοπές,

2. τα βιβλία θα τα παραλάβουμε από τους μαθητές και θα φυλαχτούν στο χώρο της σχολικής μονάδας, προκειμένου, να διανεμηθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν από τους μαθητές το σχολικό έτος 2020-2021. Τα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν θα ανακυκλώνονται

και 3. εφόσον τα βιβλία που έχουν επιστραφεί προς επαναχρησιμοποίηση δεν καλύπτουν πλήρως το μαθητικό δυναμικό του σχολικού έτους 2020-2021, θα προβούμε σε παραγγελία των επιπλέον βιβλίων που απαιτούνται, σύμφωνα με τα κατωτέρω:

Το ΙΤΥΕ-Διόφαντος έχει δημιουργήσει την καρτέλα «Βιβλία Επαναχρησιμοποιούμενα» στη σελίδα των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον ιστότοπο http://publications.cti.gr, στο μενού «Παραγγελίες», όπου δίνεται η δυνατότητα παραγγελίας αυτών των βιβλίων.

Η καρτέλα θα είναι διαθέσιμη από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι ημερομηνίες θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά καθώς μετά το τέλος του παραπάνω διαστήματος οι σχολικές μονάδες δεν θα δικαιούνται να προμηθευτούν τα εν λόγω διδακτικά βιβλία.
Για όσες σχολικές μονάδες δεν προβούν σε παραγγελία βιβλίων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, θα θεωρηθεί πως δεν χρειάζονται επιπλέον βιβλία.

Από την διεύθυνση του σχολείου